روز جهانی تخم مرغ
امتیاز:
۱۷ مهر ماه بنام روز جهاني تخم مرغ با شعار )تخم مرغ تامين كننده سالمت و شادي ( نامگذاري شده
است وهدف اصلي این روز معرفي تخم مرغ كه از معدود غذاهاي شناخته شده در طبيعت هستند كه
مي تواند نيازهاي بدن را بطور متعادل تأمين نمایند .عمده ترین ویژگي تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به
سایر موادغذایي، تركيب پروتئيني و مواد مغذي موجود در آن نظير كولين، لوتئين و گزانتين و توليد بسيار
كم انرژي است پروتئين تخم مرغ یک پروتئين كامل، قابل جذب و داراي بيشترین اسيد آمينه هاي ضروري
براي بدن است كه درصد جذب باالیي دارد.بدليل كيفيت باالي تخم مرغ، این ماده نقش مهمي در ایجاد
سيري بخصوص هنگامي كه در وعده صبحانه مصرف شود دارد و به همين دليل باعث كاهش وزن مي شود
زیرا عالوه بر القاي احساس سيري، ميزان كالري بسياركمي توليد مي كند.
تخم مرغ حاوي ویتامين هاي مهم و مورد نياز بدن از جمله ویتامين هاي،E،D،A6،B12،Bاسيدفوليک،
ریبوفالوین و بویژه كولين است و به لحاظ داشتن ویتامين هاي مختلف، منبع غذایي مغذي و مناسبي براي
تأمين نيازهاي بدن است.بنابراین هر انسان سالم باید یک عدد تخم مرغ در روز مصرف كند