برگزاری کارگاه آموزشی ادغام بیماریهای غیر واگیر در تحول سلامت
امتیاز:
خانم ثریا منصوری کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی گفت:
پدیده هاي شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع که با تغییرات وسیع در سبک زندگی همراه است، در کنار بهبود شاخص ها ي بهداشتی که سبب افزایش میزان امید به زندگی شده است، مهمترین عوامل افزایش بار بیماريهاي غیرواگیر بوده اند. بیماريها ي غیرواگیر،مسوول بیش از 53 % بار بیماريها در سراسر جهان هستند و بیش از 76 % کل بار بیماريها در ایران به بیماريهاي غیرواگیر اختصاص دارد. پایه پیشگیري از بیماريهاي غیرواگیر، شناسایی عوامل خطر اولیه و پیشگیري و کنترل این عوامل است.
شش میلیون از کل 38 میلیون مرگ ناشی از بیماريهاي غیرواگیر در سنین کمتر از 70 سال رخ میدهد و بیش از 80 % این مرگها در کشورهاي در حال توسعه اتفاق میافتد. افزایش شیوع بیماريهاي غیرواگیر و ماهیت مزمن، پیشرونده و ناتوان کننده آنها باعث بوجود آمدن مشکلات عدیده اي میشوند و متاسفانه نیروي مولد جوامع را بطور مستقیم در معرض خطر مرگ و میر، معلولیت و ناتوانیها قرار میدهند. به دلیل هزینه هاي درمانی طولانی مدت و هزینه هاي بالاي از جیب مردم، بیماريهاي غیرواگیر میتوانند منجر به هزینه هاي کمرشکن سلامت و فقر شوند. لذا بیماريهاي غیرواگیر از مهمترین موانع توسعه کشورها هستند و هزینه هاي سرسام آور ناشی از این بیماريها هر نظام بهداشتی و درمانی را با چالشهاي عدیده اي روبرو مینماید.
چهار بیماري دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماريهاي مزمن تنفسی به همراه چهار عامل خطر کم تحرکی، تغذیه ناسالم ، مصرف الکل و دخانیات مهمترین علل مرگ و میر ناشی از بیماريهاي غیرواگیر هستند که احتمال مرگ ناشی از بیمار يها ي غیر واگیر را افزایش میدهند. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماريها و عوامل زمینه ساز آنها را بعنوان هدف اصلی براي کاهش 25 % مرگ و میر ناشی از بیماريهاي غیرواگیر تا سال 2025 تعیین کرده است. در این راستا واحد مبارزه با بیماریها کارگاه آموزشی جهت کلیه پرسنل بهورز- ماما – بهداشت خانواده و مبارزه با بیماریها برگزار نمود تا غربالگری کلیه افراد بالای 30 سال در خصوص بیماریهای غیر واگیر انجام گیرد .
لینک خبر